Sanamedi Platinum GOTS kussenhoes 100% biologisch katoen 60 x 60 cm ( standaard BE maat )

 • Huisstofmijt en allergeen stof dichte kussenhoes door speciale weeftechniek.
 • Hoes 100% gecontroleerd biologisch verwerkte katoen.
 • GOTS CU 854979 gecertificeerd .
 • Hohenstein gecertificeerd op huisstofmijt en allergeen stof dichtheid.
 • OEKO-test standaard 100 gecertificeerd.
 • Unieke extra beveiligde ritssluiting Sanamedi-Safelock©.
 • Zie maattabel voor juiste keuze maat hoes.
Lees meer
Selecteer uw gewenste maat
Levertijd: Direct leverbaar
43,90
1.835
Beoordeeld met een
9,2 door 1.835 klanten
Gegevens

De Sanamedi Platinum 100% katoenen kussenhoes is uniek in Europa, hoogste kwaliteit biologisch katoen welke GOTS gecertificeerd is, getest op huisstofmijt en allergeen dichtheid en OEKO-test gecertificeerd.

Daarbij voorzien van een unieke rits welke ervoor zorgt dat huisstofmijten en bedwantsen (bedbugs) niet in of uit het kussen kunnen komen.

BELANGRIJK : voor optimale bescherming tegen huisstofmijt allergenen, gebruik 1x per 3 maanden Allergeen PLUS Spray op de allergeen dichte kussenhoes.

Voor meer informatie over de wasvoorschriften en advies voor het gebruik van de hoezen : klik hier

Voor het keurmerk gelden strenge regels en richtlijnen. Bedrijven worden jaarlijks gecontroleerd door onafhankelijke controleurs. Een GOTS-stof heeft tal van voordelen, waaronder:

 • Geen gebruik van kunstmest en chemische pesticiden tijdens de katoenteelt.
 • Minder verbruik van water en energie.
 • Minder uitstoot van broeikasgassen.
 • Geen gebruik van schadelijke chemicaliën tijdens het verven van de stof

Er wordt niet alleen gekeken naar milieuaspecten, maar ook naar de werkomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan minimumloon, verbod op kinderarbeid en het hebben van een veilige en hygiënische werkomgeving.

Door regelmatige controles en een beoordeling van de hele keten op zowel sociale als ecologische aspecten, geeft het keurmerk een hoop vertrouwen.

Als je biologische stoffen koopt met het GOTS-keurmerk maak je de beste keuze voor zowel mens als natuur.

GOTS gecertificeerd:

OEKO-TEX, geen gebruik van chemische middelen tijdens productie proces.

HOHENSTEIN getest op huisstofmijt en allergeen stof dichtheid.

 

 

Lees meer

12 jaar fabrieksgarantie op allergeen stof dichtheid materiaal hoes.

Defecte ritsen, beschadigingen van buitenaf vallen buiten deze fabrieksgarantie.

 

NL :Controleer vooraf:

Breedte (b) x lengte (l) van uw eigen kussensloop welke om uw eigen kussen zit.

Leg uw eigen kussensloop even plat op een tafel zodat u de “platte” maat goed kunt meten.

De allergeen stof dichte kussenhoes gaat volledig om uw kussen heen en sluit deze af met een ritssluiting.

EN : Check in advance: Width (w) x length (l) of your own pillowcase which is around your own pillow.

Put your own pillowcase flat on a table so that you can measure the “flat” size properly.

The allergen-proof cushion cover completely wraps around your cushion and closes with a zipper.

Sanamedi Platinum GOTS kussenhoes 100% biologisch katoen 60 x 60 cm ( standaard BE maat )
Veelgestelde vragen
 • FAQ kussenhoezen zorg

 • Sanamedi Gold en Sanamedi Platinum (GOTS) zijn beiden hoogwaardige producten die ontworpen zijn om te zorgen voor een optimale bescherming van jouw beddengoed en tegelijkertijd bij te dragen aan een gezonde en comfortabele slaapomgeving. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Beide kwaliteiten beschermen even goed tegen huisstofmijt en allergenen.

  Sanamedi Gold is gemaakt van kunstvezel en voelt aan als een moltonachtige stof. Het biedt een uitstekende bescherming tegen huisstofmijt en allergenen en is gemakkelijk schoon te maken. Het is ook zeer duurzaam en gaat lang mee.

  Sanamedi Platinum daarentegen is gemaakt van biologisch katoen. Dit is het meest natuurlijke materiaal om op te slapen.
  Bovendien is biologisch katoen een duurzamer en milieuvriendelijker materiaal dan kunstvezel. Sanamedi Platinum beschikt ook nog over een extra beveiligde rits.

  Als je op zoek bent naar hoogwaardige bescherming tegen huisstofmijt en comfort , dan zijn beide producten goede opties. Als je echter op zoek bent naar een meer natuurlijke en duurzame optie, dan is Sanamedi Platinum en met name GOTS uitvoering de beste keuze. 

 • De allergeendichte kussenhoezen sluiten rondom jouw kussen af. Hierdoor kan er niets meer in of uit aan huisstofmijt en allergenen. Omdat je het normale beddengoed wat er overheen gebruikt wordt elke week wast is het niet nodig de allergeendichte hoezen vaak te wassen. Ons advies is om de kussenhoes 1 keer per jaar te wassen op 40 graden. Een hogere temperatuur is niet nodig omdat het enkel om opfrissen gaat. Het materiaal is immers al vrij van allergenen en huisstofmijt. Vaker wassen is juist nadelig! Door het verwijderen van de kussenhoes komen allergenen weer uit het kussen in de kamer.

 • Ja zeker! Er bestaat een groot misverstand dat een antiallergisch kussen beschermt tegen huisstofmijtallergie. Antiallergisch wil alleen zeggen dat het wasbaar is op 60 graden. In de praktijk betekent dit dat je het kussen dan wekelijks zult moeten wassen om alle huisstofmijt te doden en allergenen te verwijderen. De praktijk leert dat veel mensen dit niet doen omdat dit omslachtig werk is met als gevolg dat de allergieklachten aanblijven en toenemen.

  Onze kussenhoezen zijn niet alleen antiallergisch, maar ook volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht én blijven dat de gehele levensduur. 

 • Goed om te horen dat je wat aan je allergie wil doen! Het aanpakken van je huisstofmijtallergie geeft het meeste rendement in je slaapkamer.
  Het aanpakken van de huisstofmijt kan in principe op twee mogelijke manieren.

  De eerste manier is om al je huidige beddengoed te saneren met onze huisstofmijt- en allergeendichte hoezen. Dit is je matras, kussen en dekbed.
  Deze hoezen sluiten volledig af waardoor de huisstofmijt geen kans meer krijgt om jou te vervelen.

  De tweede manier is om al je huidige beddengoed te vervangen voor beddengoed dat van zichzelf al een huisstofmijt- en allergeendichte hoes heeft.
  Dit heeft onze voorkeur omdat dit ten gunste komt van het comfort omdat je geen extra laag textiel aanbrengt. Het ligt simpelweg comfortabeler en is minder isolerend. Kijk hiervoor bij onze hoofdkussens, dekbedden en matrassen.

  Meer weten? Bekijk onze sanering checklist

 • De standaard maat is afhankelijk van waar je vandaan komt. In Nederland is de standaard maat 60 centimer bij 70 centimer.
  De standaard maat in België is 60 centimeter bij 60 centimer. De standaard maat in Duitsland is 80 centimeter bij 80 centimeter.

  Let op! Om er zeker van te zijn dat je de goede maat bestelt adviseren wij altijd om van te voren je kussen op te meten.