Sanamedi Platinum GOTS dekbedhoes 100% biologisch katoen 200x220 cm

  • Huisstofmijt en allergeen stof dichte dekbedhoes door speciale weeftechniek.
  • Hoes 100% gecontroleerd biologisch verwerkte katoen.
  • GOTS CU 854979 gecertificeerd .
  • Hohenstein gecertificeerd op huisstofmijt en allergeen stof dichtheid.
  • OEKO-test standaard 100 gecertificeerd.
  • Unieke extra beveiligde ritssluiting Sanamedi-Safelock©.
Lees meer
Levertijd: Direct leverbaar
198,50
1.835
Beoordeeld met een
9,2 door 1.835 klanten
Gegevens

De Sanamedi Platinum 100% katoenen dekbedhoes is uniek in Europa, hoogste kwaliteit biologisch katoen welke GOTS gecertificeerd is, getest op huisstofmijt en allergeen dichtheid en OEKO-test gecertificeerd.

Daarbij voorzien van een unieke rits welke ervoor zorgt dat huisstofmijten en bedwantsen (bedbugs) niet in of uit het dekbed kunnen komen.

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verder verwerking ervan.

Sanamedi Platinum is GOTS Organic, tenminste 95% van onze hoes is gemaakt uit biologisch geproduceerde materialen.

Welke eisen stelt het keurmerk GOTS?

De eisen voor biologische natuurvezel teelt liggen vast in Europese regels. Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Katoen, wol, zijde, vlas en hennep zijn biologisch te telen; katoen wordt het vaakst biologisch geteeld. Er zijn geen eisen m.b.t. toestaan/verbod op teelt van katoen in water schaarse gebieden, wel moet er een waterbeheerplan zijn.

GOTS heeft tevens milieueisen voor de verwerking van de vezel tot kledingstuk, eisen voor arbeidsomstandigheden en een eerlijk loon in de productiefase, niet in de landbouwfase. Ook zijn er milieueisen voor de verpakking en de fournituren.

OEKO-TEX, geen gebruik van chemische middelen tijdens productie proces.

HOHENSTEIN getest op huisstofmijt en allergeen stof dichtheid.

 

 

Lees meer

12 jaar fabrieksgarantie op allergeen dichtheid materiaal hoes. Defecte ritsen, beschadigingen van buitenaf vallen buiten deze fabrieksgarantie.