Dekbedhoes anti-allergie

Slaap beter met allergeendichte dekbedhoezen

Bestel een allergeen dichte dekbedhoes en merk het verschil! Al onze anti allergie dekbedhoezen zijn allergeendicht en gemaakt tegen huisstofmijt. Door de speciale weeftechniek en rits hebben allergenen en huisstofmijt geen kans meer. Onze allergeendichte dekbedhoezen hebben het hoogste warmte- en vochttransport in heel Europa.

Lees meer

Deskundig advies nodig?

We helpen je graag
  073 - 61 270 31 Tijdens kantooruren
Filteren producten

3 producten

3 producten

2.497
Beoordeeld met een
9,4 door 2.497 klanten

Veelgestelde vragen
 • FAQ dekbedhoezen zorg

 • Sanamedi Gold en Sanamedi Platinum (GOTS) zijn beiden hoogwaardige producten die ontworpen zijn om te zorgen voor een optimale bescherming van jouw beddengoed en tegelijkertijd bij te dragen aan een gezonde en comfortabele slaapomgeving. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Beide kwaliteiten beschermen even goed tegen huisstofmijt en allergenen.

  Sanamedi Gold is gemaakt van kunstvezel en voelt aan als een moltonachtige stof. Het biedt een uitstekende bescherming tegen huisstofmijt en allergenen en is gemakkelijk schoon te maken. Het is ook zeer duurzaam en gaat lang mee.

  Sanamedi Platinum daarentegen is gemaakt van biologisch katoen. Dit is het meest natuurlijke materiaal om op te slapen.
  Bovendien is biologisch katoen een duurzamer en milieuvriendelijker materiaal dan kunstvezel. Sanamedi Platinum beschikt ook nog over een extra beveiligde rits.

  Als je op zoek bent naar hoogwaardige bescherming tegen huisstofmijt en comfort , dan zijn beide producten goede opties. Als je echter op zoek bent naar een meer natuurlijke en duurzame optie, dan is Sanamedi Platinum en met name GOTS uitvoering de beste keuze. 

 • Ja zeker! Er bestaat een groot misverstand dat een antiallergisch dekbed beschermt tegen huisstofmijtallergie. Antiallergisch wil alleen maar zeggen dat het wasbaar is op 60 graden. In de praktijk betekent dit dat je het dekbed dan wekelijks zult moeten wassen om alle huisstofmijt te doden en allergenen te verwijderen. De praktijk leert dat veel mensen dit niet doen omdat dit omslachtig werk is met als gevolg dat de allergieklachten aanblijven en toenemen. Je hebt dan alsnog een dekbedhoes nodig.

  De dekbedden van Allergiezorg zijn niet alleen antiallergisch, maar ook volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht én blijven dat de gehele levensduur. Om de dekbedden van Allergiezorg hoeft geen allergeendichte hoes meer heen.

 • Goed om te horen dat je wat aan je allergie wil doen! Het aanpakken van je huisstofmijtallergie geeft het meeste rendement in je slaapkamer.
  Het aanpakken van de huisstofmijt kan in principe op twee mogelijke manieren.

  De eerste manier is om al je huidige beddengoed te saneren met onze huisstofmijt- en allergeendichte hoezen. Dit is je matras, kussen en dekbed.
  Deze hoezen sluiten volledig af waardoor de huisstofmijt geen kans meer krijgt om jou te vervelen.

  De tweede manier is om al je huidige beddengoed te vervangen voor beddengoed dat van zichzelf al een huisstofmijt- en allergeendichte hoes heeft.
  Dit heeft onze voorkeur omdat dit ten gunste komt van het comfort omdat je geen extra laag textiel aanbrengt. Het ligt simpelweg comfortabeler en is minder isolerend. Kijk hiervoor bij onze hoofdkussens, dekbedden en matrassen.

  Meer weten? Bekijk onze sanering checklist

 • De allergeendichte dekbedhoezen sluiten geheel rondom jouw dekbed af. Hierdoor kan er niets meer in of uit aan huisstofmijt en allergenen. Omdat je het normale beddengoed wat er overheen gebruikt wordt elke week wast is het niet nodig de allergeendichte dekbedhoezen vaak te wassen. Ons advies is om de dekbedhoezen 1 keer per jaar te wassen op 40 graden. Een hogere temperatuur is niet nodig omdat het enkel om het opfrissen gaat. Het materiaal is immers al vrij van allergenen en huisstofmijt. Vaker wassen is juist nadelig! Door het verwijderen van de dekbedhoes komen allergenen weer uit het dekbed in de kamer.

 • Het kan zomaar voorkomen dat je een afwijkende maat hebt.
  Dat is geen enkel probleem, op verzoek kunnen wij tegen meeprijs de Gold colletie op maat laten maken. Neem daarvoor contact met ons op.

We leveren 3 kwaliteiten huisstofmijt en allergeen stof dichte dekbed hoezen welke het dekbed geheel afsluiten met een rits:

 1. GOLD in 100% kunstvezel.
 2. PLATINUM in 100% biologisch katoen.
 3. PLATINUM in 100% biologisch katoen GOTS gecertificeerd.

U heeft de keuze voor de Gold collectie welke is gemaakt van een hoogwaardig kunstvezel materiaal, voelt als molton/katoen materiaal aan. 

De PLATINUM serie is er in 2 uitvoeringen, gemaakt van 100% biologisch katoen.

Ook leverbaar met het GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat.

Dit is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verdere verwerking ervan. 

Er wordt niet alleen gekeken naar milieuaspecten, maar ook naar de werkomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan minimumloon, verbod op kinderarbeid en het hebben van een veilige en hygiënische werkomgeving.

Door regelmatige controles en een beoordeling van de hele keten op zowel sociale als ecologische aspecten, geeft het keurmerk een hoop vertrouwen. Als je biologische stoffen koopt met het GOTS-keurmerk maak je de beste keuze voor zowel mens als natuur.

Voordelen dekbedhoezen van Allergiezorg:

 • Dankzij een extra lap allergeen dichte stof achter de rits wordt het dekbed geheel afgesloten. 
 • Bescherming tegen huisstofmijt, allergeen stof en bedwantsen (bedbugs).
 • Goedgekeurd door Höhenstein en OEKO-test. 
 • 12 jaar garantie op allergeen dichtheid materiaal.

Materialen: kunstvezel of katoen

In ons assortiment hebben we de GOLD lijn. Dat zijn anti allergie dekbedhoezen gemaakt van 100% kunstvezel. Deze hoezen zijn van high-tech textielvezel gemaakt. Het materiaal is erg zacht. De hoes is niet geplastificeerd of gecoat. De hoes heeft een extra behandeling gehad, waardoor deze duurzamer en slijtvaster is.

In onze PLATINUM lijn vindt u hoezen gemaakt van 100% biologisch katoen.

En dat is uniek in Europa.

De speciale weeftechniek en rits zorgen ervoor dat allergenen en huisstofmijt buiten blijft.