Kussenhoes anti-allergie

Slaap beter met allergeendichte kussenhoezen

Bestel een allergeen dichte kussenhoes en merk het verschil! Al onze anti allergie kussenhoezen zijn allergeendicht en gemaakt tegen huisstofmijt. Door een speciale weving komt de huisstofmijt er niet meer doorheen en kun je weer uitgerust wakker worden.

Lees meer

Deskundig advies nodig?

We helpen je graag
  073 - 61 270 31 Tijdens kantooruren
Filteren producten

3 producten

3 producten

4.168
Beoordeeld met een
9,2 door 4.168 klanten

Veelgestelde vragen
 • FAQ kussenhoezen zorg

 • Sanamedi Gold en Sanamedi Platinum (GOTS) zijn beiden hoogwaardige producten die ontworpen zijn om te zorgen voor een optimale bescherming van jouw beddengoed en tegelijkertijd bij te dragen aan een gezonde en comfortabele slaapomgeving. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Beide kwaliteiten beschermen even goed tegen huisstofmijt en allergenen.

  Sanamedi Gold is gemaakt van kunstvezel en voelt aan als een moltonachtige stof. Het biedt een uitstekende bescherming tegen huisstofmijt en allergenen en is gemakkelijk schoon te maken. Het is ook zeer duurzaam en gaat lang mee.

  Sanamedi Platinum daarentegen is gemaakt van biologisch katoen. Dit is het meest natuurlijke materiaal om op te slapen.
  Bovendien is biologisch katoen een duurzamer en milieuvriendelijker materiaal dan kunstvezel. Sanamedi Platinum beschikt ook nog over een extra beveiligde rits.

  Als je op zoek bent naar hoogwaardige bescherming tegen huisstofmijt en comfort , dan zijn beide producten goede opties. Als je echter op zoek bent naar een meer natuurlijke en duurzame optie, dan is Sanamedi Platinum en met name GOTS uitvoering de beste keuze. 

 • De allergeendichte kussenhoezen sluiten rondom jouw kussen af. Hierdoor kan er niets meer in of uit aan huisstofmijt en allergenen. Omdat je het normale beddengoed wat er overheen gebruikt wordt elke week wast is het niet nodig de allergeendichte hoezen vaak te wassen. Ons advies is om de kussenhoes 1 keer per jaar te wassen op 40 graden. Een hogere temperatuur is niet nodig omdat het enkel om opfrissen gaat. Het materiaal is immers al vrij van allergenen en huisstofmijt. Vaker wassen is juist nadelig! Door het verwijderen van de kussenhoes komen allergenen weer uit het kussen in de kamer.

 • Ja zeker! Er bestaat een groot misverstand dat een antiallergisch kussen beschermt tegen huisstofmijtallergie. Antiallergisch wil alleen zeggen dat het wasbaar is op 60 graden. In de praktijk betekent dit dat je het kussen dan wekelijks zult moeten wassen om alle huisstofmijt te doden en allergenen te verwijderen. De praktijk leert dat veel mensen dit niet doen omdat dit omslachtig werk is met als gevolg dat de allergieklachten aanblijven en toenemen.

  Onze kussenhoezen zijn niet alleen antiallergisch, maar ook volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht én blijven dat de gehele levensduur. 

 • Goed om te horen dat je wat aan je allergie wil doen! Het aanpakken van je huisstofmijtallergie geeft het meeste rendement in je slaapkamer.
  Het aanpakken van de huisstofmijt kan in principe op twee mogelijke manieren.

  De eerste manier is om al je huidige beddengoed te saneren met onze huisstofmijt- en allergeendichte hoezen. Dit is je matras, kussen en dekbed.
  Deze hoezen sluiten volledig af waardoor de huisstofmijt geen kans meer krijgt om jou te vervelen.

  De tweede manier is om al je huidige beddengoed te vervangen voor beddengoed dat van zichzelf al een huisstofmijt- en allergeendichte hoes heeft.
  Dit heeft onze voorkeur omdat dit ten gunste komt van het comfort omdat je geen extra laag textiel aanbrengt. Het ligt simpelweg comfortabeler en is minder isolerend. Kijk hiervoor bij onze hoofdkussens, dekbedden en matrassen.

  Meer weten? Bekijk onze sanering checklist

 • De standaard maat is afhankelijk van waar je vandaan komt. In Nederland is de standaard maat 60 centimer bij 70 centimer.
  De standaard maat in België is 60 centimeter bij 60 centimer. De standaard maat in Duitsland is 80 centimeter bij 80 centimeter.

  Let op! Om er zeker van te zijn dat je de goede maat bestelt adviseren wij altijd om van te voren je kussen op te meten.

De anti allergie kussenhoezen en kussenslopen van Allergiezorg zijn van de hoogste kwaliteit. Dankzij een extra lap allergeendichte stof achter de rits wordt het hoofdkussen geheel afgesloten.

Geen huisstofmijt of allergeenstof

De hoezen voor om je kussens bieden optimale bescherming tegen huisstofmijt, allergeenstof en bedwantsen. 

Kwaliteit kussenhoezen

We leveren 3 kwaliteiten huisstofmijt en allergeenstof dichte kussenhoezen welke het hoofdkussen geheel afsluiten met een rits:

 1. GOLD in 100% kunstvezel.
 2. PLATINUM in 100% biologisch katoen.
 3. PLATINUM in 100% biologisch katoen GOTS gecertificeerd.

U heeft de keuze voor de Gold collectie welke is gemaakt van een hoogwaardig kunstvezel materiaal, voelt als molton/katoen materiaal aan. 

De PLATINUM serie is er in 2 uitvoeringen, gemaakt van 100% biologisch katoen.

Ook leverbaar met het GOTS (Global Organic Textile Standard) certificaat.

Dit is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verdere verwerking ervan. 

Er wordt niet alleen gekeken naar milieuaspecten, maar ook naar de werkomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan minimumloon, verbod op kinderarbeid en het hebben van een veilige en hygiënische werkomgeving.

Door regelmatige controles en een beoordeling van de hele keten op zowel sociale als ecologische aspecten, geeft het keurmerk een hoop vertrouwen. Als je biologische stoffen koopt met het GOTS-keurmerk maak je de beste keuze voor zowel mens als natuur.

Afmetingen

Bestel een anti allergie kussenhoes in één van de volgende maten:

 • b: 50 x l: 60 cm
 • b: 50 x l: 70 cm
 • b: 60 x l: 60 cm (standaard BE)
 • b: 60 x l: 70 cm (standaard NL)
 • b: 80 x l: 80 cm (standaard DU)

Voordelen

 • Goedgekeurd door Höhenstein en OEKO-test. 
 • 12 jaar garantie op allergeendichtheid materiaal.