Filteren

Heb ik hooikoorts?

Moet je veel niezen? Wordt dat meer tijdens de zomerperiode? Het kunnen allemaal symptomen zijn van hooikoorts. Maar zeker weten doe je nog niet. Lees dit artikel eens door en je komt wat meer te weten over de symptomen van hooikoorts en waar je rekening mee kan houden.

Hooikoorts symptomen

De hooikoorts symptomen zijn:

  • niesbuien
  • rode, jeukende en gezwollen ogen
  • kriebelhoest
  • loopneus en wat later een verstopte
  • hoofdpijn
  • vermoeidheid
  • keelpijn

Hooikoorts symptomen in bloeiseizoen

Hooikoorts symptomen omvatten niet alleen allergie van hooi, maar is de noemer van veel meer allergenen. De symptomen zoals ze hierboven beschreven staan, kunnen voorkomen bij bomen, struiken, bloemen en of gewassen die in bloei staan. En elke plant kent een ander startschot om te bloeien. De meeste klachten doen zich vooral voor in de lente, omdat net dan de natuur in bloei komt en kunnen duren tot diep in augustus.

Er was eens een hoest...

Vaak beginnen de hooikoortsklachten met een kuch of hoest. Even later treedt irritatie op van de keel wat dan weer resulteert in een lopende neus. In een later stadium komt de neus dicht te zitten, de ogen beginnen te jeuken en als kers op de taart steekt vermoeidheid de kop op. Hooikoorts symptomen komen vooral in het voorjaar voor. Dat is de periode dat de natuur in bloei staat. Gelukkig bestaan op de markt middelen om de vervelende hooikoortsklachten de das om te doen.

Preventie begin bij de lucht

Ongeacht of je nu last hebt van berkenbomen in bloei, graspollen of de katjes van de hazelaar, er bestaat middelen die alle hooikoorts symptomen kan voor komen. Een luchtreiniger filtert de schadelijke lucht in huis en geeft er gezonde lucht voor in de plaats. Niet alleen worden allergenen gefilterd, denk ook aan schimmelsporen, bacteriën, fijn stof en zelfs ultrafijn stof van wegverkeer worden gefilterd. Zodat je terug opgelucht kan ademhalen. Ook in hooikoortstijd.

>> Lees ook de tips wat kunt u zelf doen tegen hooikoorts