Hoe herken ik hooikoorts?

Hooikoorts is soms minder goed te herkennen. Als u een aantal keren moet niezen....heeft u dan al hooikoorts? Hooikoorts kan knap lastig zijn in de bloeiperiode. Maar hoe herkent u hooikoorts? Is het een salvo aan niesbuien dat hooikoorts inluidt, of zijn er andere hooikoorts klachten die de kop op kunnen steken? Wij geven u 5 symptomen waaraan u hooikoorts kan herkennen.

Symptoom 1: Oogklachten (conjuctivis)

Heb je last van rode, jeukende en gezwollen ogen? Voelen ze branderig aan en tranen ze regelmatig? Dit zijn klachten die als eerste de kop opsteken, vaak tezamen met klacht nummer 2.

Symptoom 2: Neusklachten (rhinitis)

Heb je een loopneus? Kan je niet stoppen met niezen, of heb je last van jeuk aan je neus? Wordt de huid rondom je neus rood? Of gaat je neus na verloop van tijd verstoppen? Dan is de kans groot dat je hooikoorts hebt.

Symptoom 3: Longklachten

Piept je ademhaling? Hoest je veel en heb je last van kortademigheid? Wederom zijn dit indicatoren, in combinatie met de andere hooikoorts klachten die wijzen op hooikoorts en neusallergie.

Symptoom 4: Vermoeidheid

Ben je lusteloos? Krijg je de slaap moeilijk te pakken en slaap je onrustig? Lijkt het of je lichaam constant vermoeid is? Vermoeidheid gaat hand in hand met de andere drie klachten en wijzen op hooikoorts.

Symptoom 5: Pijn

De voorgaande klachten kunnen gepaard gaan met keel- en hoofdpijn.

Raadpleeg bij bovenstaande klachten een arts om te kijken naar oplossingen voor hooikoorts en neusallergie.