IQAir luchtreinigers

Deskundig advies nodig?

We helpen je graag
  073 - 61 270 31 Tijdens kantooruren
Filteren producten

24 producten

24 producten

2.446
Beoordeeld met een
9,4 door 2.446 klanten

Veelgestelde vragen
 • FAQ IQAir

 • IQAir luchtreinigers filteren wat andere luchtreinigers niet kunnen. Ultrafijne deeltjes die kleiner zijn dan 0,1 micron, vormen ongeveer 90% van alle deeltjes in de lucht en zijn in verband gebracht met hartaanvallen, beroertes, astma en zelfs kanker.
  IQAir's HyperHEPA-filtratie in de HealthPro-serie luchtreinigers is bewezen en gecertificeerd om 99,5% van deze kleinste deeltjes te filteren.

 • Ja zeker! IQAir luchtreinigers zijn ideaal voor mensen met astma en allergieën. Geen enkele andere luchtreiniger heeft meer erkenning gekregen voor zijn vermogen om allergenen te verminderen. Naast vele andere onderscheidingen ontving de HealthPro Plus luchtreiniger het prestigieuze keurmerk van PTPA (Parent Tested/Parent Approved) voor mensen met ernstige allergie- en astmaproblemen.

 • De HealthPro-serie is 32% stiller bij alle ventilatorsnelheden dankzij het "fan-in-center"-ontwerp dat de ventilatormotor tussen geluiddempende filters plaatst.
  Dubbelwandige behuizing vermindert geluidsoverdracht en rubberen ophangkussens isoleren motortrillingen, zodat je in alle rust kunt genieten van schone lucht.

 • IQAir gaat een essentiële stap verder dan alleen het maken van efficiëntieclaims door elk IQAir-systeem afzonderlijk te testen en te certificeren op daadwerkelijke luchttoevoer en daadwerkelijke filtratie-efficiëntie. De individuele testresultaten van elke IQAir worden vastgelegd op het met de hand ondertekende prestatiecertificaat dat bij het systeem wordt geleverd. Dat is jouw garantie dat elk IQAir-systeem voldoet aan (en in de meeste gevallen zelfs overtreft) de geadverteerde prestaties.

 • De IQAir Personal Health-serie biedt vier verschillende IQAir-modellen, elk met een aparte filtercombinatie voor specifieke luchthygiëneproblemen. Om het meest geschikte IQAir-model voor jouw specifieke vereisten te selecteren, is de belangrijkste vraag natuurlijk over welke luchtverontreinigende stoffen je jezelf het meest zorgen maakt:

  (a) verontreinigende deeltjes (bijv. allergenen, dieselroet, bacteriën, virussen, schimmelsporen, PM2.5, PM10)
  of
  (b) gasvormige verontreinigingen en geuren (bijv. formaldehyde, VOC's, ozon, stikstofoxiden, zwaveloxiden).
  - Als alleen (a) hierboven van belang is, dan is de HealthPro 100 ideaal.
  - Als de belangrijkste zorg (a) is en de secundaire zorg (b), dan wordt de HealthPro 150 aanbevolen.
  - Als er evenveel zorg is voor (a) en (b), moet de HealthPro 250 worden overwogen.
  - Als de belangrijkste zorg (b) is en de secundaire zorg (a), dan moet de GC MultiGas worden gekozen.
  - Als alleen (b) hierboven van belang is, dan is ook de GC MultiGas het aanbevolen model.

IQAir: de absolute wereldtop.

De Zwitserse onderneming IQAir houdt zich al meer dan 50 jaar bezig met het vervaardigen van hoogwaardige luchtreinigers.

Met name het ultrafijnstof in de lucht zorgt voor gezondheidsproblemen, zowel direct als op latere leeftijd. Het lichaam is namelijk maar beperkt in staat om deze stoffen weg te filteren, met als gevolg dat ze rechtstreeks in de bloedbaan terecht komen.

Jonge kinderen, bejaarden en mensen met gezondheidsproblemen als astma, hart- en longaandoeningen lijden vaak meer aan de gevolgen van luchtvervuiling. 

IQAir: de ideale oplossing voor uw individuele eisen.

In tegenstelling tot de meeste luchtreinigers, selecteert u bij IQAir niet een apparaat met een bepaalde lucht verplaatsings capaciteit, maar een model dat geschikt is om de stoffen bij u in de lucht weg te filteren, ongeacht of dat fijnstof, chemicalieën of luchtjes zijn.

Al vanaf het basisapparaat HealthPro® 100 zijn IQAir luchtreinigers in staat om minimaal 99,5% van ultrafijne verontreinigingsdeeltjes met een grootte tot 0,003 micron uit de lucht te filteren.

Dit is 100 keer kleiner dan wat gewone luchtreinigers kunnen filteren, en 10 keer kleiner dan een virus.

IQAir biedt de meest geavanceerde oplossingen voor het reinigen van verontreinigde lucht binnenshuis.

De superieure prestatie van de systemen heeft ertoe geleid dat IQAir over de hele wereld in de meest veeleisende binnenomgevingen wordt gebruikt.

De systemen worden bijvoorbeeld toegepast om patiënten en medisch personeel in ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen te beschermen tegen ernstige infecties en om giftige chemicaliën te verwijderen in high- techlaboratoria.

De geavanceerde technologieën voor luchtreiniging die door IQAir worden gebruikt, zijn het resultaat van 50 jaar ervaring in het zuiveren van lucht.

Door op onderstaande foto te drukken opent u de IQAir Folder

IQAir Luchtreinigers

IQAir: diverse video's, vergelijkingen en testverslagen

Brochure IQAir

Modellen overzicht IQAir

Diverse onderscheidingen

Effectiviteit IQAir vergeleken met andere reinigers

Effectiviteit IQAir in tijd