Gold Matrashoes

 • Beschermt tegen huisstofmijt, allergeenstof en bedwantsen (bedbugs).
 • Uitstekende vocht- en warmtetransport.
 • Geen gebruik gemaakt van chemische middelen.
 • Gemaakt van hypo-allergeen materiaal.
 • Sluit het matras volledig af.
Lees meer
Selecteer jouw gewenste maat
Direct leverbaar Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis*
Aanbevolen combinaties
Vanaf €61,50

2.446
Beoordeeld met een
9,4 door 2.446 klanten

2.446
Beoordeeld met een
9,4 door 2.446 klanten

Gegevens

Sanamedi Gold huisstofmijt en allergeenstofdichte matrashoes

De Sanamedi Gold Matrashoes is van de uitstekende kwaliteit. Het is een matrashoes die huisstofmijt en allergeen stof dicht is met chirurgische kwaliteit.

De Sanamedi Gold Matrashoes is dé oplossing voor mensen met allergieën. Deze hoogwaardige matrashoes biedt maximale bescherming tegen huisstofmijt, allergeenstof en bedwantsen. Gemaakt van high-tech textielvezel en behandeld voor extra duurzaamheid en slijtvastheid. De matrashoes is hypo-allergeen en vrij van chemische middelen. Het hoge vocht- en warmtetransport zorgt ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd en de hoes goed ademt. De Sanamedi Gold Matrashoes is gecertificeerd door TÜV en OEKO-test, wat de hoge kwaliteit en veiligheid van de matrashoes onderstreept. Investeer in een goede nachtrust en gezondheid met de Sanamedi Gold Matrashoes.

Bescherming

De hoes beschermt tegen:

 • Huisstofmijt
 • Bedwantsen
 • Schimmelsporen
 • Pollen
 • Allergenen

Voor optimale bescherming tegen huisstofmijt allergenen, gebruik 1x per 3 maanden Allergeen Spray PLUS op de allergeendichte matrashoes.

Voor meer informatie over de wasvoorschriften en advies voor het gebruik van de hoezen: klik hier

        TUV     oko test

 

Lees meer

Garantie

10 jaar fabrieksgarantie op allergeenstof dichtheid materiaal hoes.


Defecte ritsen en beschadigingen van buitenaf vallen buiten deze fabrieksgarantie.

Belangrijk om te meten:  Breedte x Lengte x Hoogte.

Het is erg belangrijk dat u deze maten nauwkeurig meet, de matrashoes allergeendicht gaat volledig om uw matras heen en sluit deze af tegen huisstofmijten, allergeenstof en bedwantsen (bedbugs).

Let u er extra op dat u in de hoogte niet te krap meet. Matrassen lopen vaak bollend op naar het midden van de matras, dit kan makkelijk 2-3 cm in de hoogte verschil maken.

Omdat het geweven materiaal is zonder rekbaarheid in de stof is het belangrijk om in de hoogte 1-2 cm extra te nemen. Als u bijvoorbeeld 22cm hoogte totaal meet besteld u dan een matrashoes van 25cm dikte.

Gold Matrashoes
Veelgestelde vragen
 • FAQ matrashoezen zorg

 • Sanamedi Gold en Sanamedi Platinum (GOTS) zijn beiden hoogwaardige producten die ontworpen zijn om te zorgen voor een optimale bescherming van jouw beddengoed en tegelijkertijd bij te dragen aan een gezonde en comfortabele slaapomgeving. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Beide kwaliteiten beschermen even goed tegen huisstofmijt en allergenen.

  Sanamedi Gold is gemaakt van kunstvezel en voelt aan als een moltonachtige stof. Het biedt een uitstekende bescherming tegen huisstofmijt en allergenen en is gemakkelijk schoon te maken. Het is ook zeer duurzaam en gaat lang mee.

  Sanamedi Platinum daarentegen is gemaakt van biologisch katoen. Dit is het meest natuurlijke materiaal om op te slapen.
  Bovendien is biologisch katoen een duurzamer en milieuvriendelijker materiaal dan kunstvezel. Sanamedi Platinum beschikt ook nog over een extra beveiligde rits.

  Als je op zoek bent naar hoogwaardige bescherming tegen huisstofmijt en comfort , dan zijn beide producten goede opties. Als je echter op zoek bent naar een meer natuurlijke en duurzame optie, dan is Sanamedi Platinum en met name GOTS uitvoering de beste keuze. 

 • Goed om te horen dat je wat aan je allergie wil doen! Het aanpakken van je huisstofmijtallergie geeft het meeste rendement in je slaapkamer.
  Het aanpakken van de huisstofmijt kan in principe op twee mogelijke manieren.

  De eerste manier is om al je huidige beddengoed te saneren met onze huisstofmijt- en allergeendichte hoezen. Dit is je matras, kussen en dekbed.
  Deze hoezen sluiten volledig af waardoor de huisstofmijt geen kans meer krijgt om jou te vervelen.

  De tweede manier is om al je huidige beddengoed te vervangen voor beddengoed dat van zichzelf al een huisstofmijt- en allergeendichte hoes heeft.
  Dit heeft onze voorkeur omdat dit ten gunste komt van het comfort omdat je geen extra laag textiel aanbrengt. Het ligt simpelweg comfortabeler en is minder isolerend. Kijk hiervoor bij onze hoofdkussens, dekbedden en matrassen.

  Meer weten? Bekijk onze sanering checklist

 • Ja zeker! Er bestaat een groot misverstand dat een antiallergisch matras beschermt tegen huisstofmijtallergie. Een antiallergisch matras wil alleen maar zeggen dat de tijk wasbaar is op 60 graden. In de praktijk betekent dit dat je de tijk dan wekelijks zult moeten wassen om alle huisstofmijt te doden en allergenen te verwijderen. De praktijk leert dat veel mensen dit niet doen omdat dit omslachtig werk is met als gevolg dat de allergieklachten aanblijven en toenemen.

  Onze matrashoezen zijn niet alleen antiallergisch, maar ook volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht én blijven dat de gehele levensduur. 

 • De allergeendichte matrashoezen sluiten de matras geheel rondom af. Hierdoor kan er niets meer in of uit aan huisstofmijt en allergenen. Omdat u het normale beddengoed wat er overheen gebruikt wordt elke week wast is het niet nodig de allergeendichte hoezen vaak te wassen. Ons advies is om de matrashoezen 1 keer per jaar te wassen op 40 graden. Een hogere temperatuur is niet nodig omdat het enkel om het opfrissen gaat. Het materiaal is immers al vrij van allergenen en huisstofmijt. Vaker wassen is juist nadelig! Door het verwijderen van de matrashoes komen allergenen weer uit de matras in de kamer.

 • De matrashoezen van Sanamedi blijven hun gehele levensduur volledig huisstofmijt- en allergeenstof dicht.

 • Het kan zomaar voorkomen dat je een afwijkende maat hebt.
  Dat is geen enkel probleem, op verzoek kunnen wij tegen meeprijs de Gold colletie op maat laten maken. Neem daarvoor contact met ons op.

 • Door twee matrassen in een matrashoes te stoppen komt er extra spanning op de matrashoes te staan. Hierdoor neemt ook het ligcomfort af.
  Met name door beweging gaan de matrassen wrijven en komt de hoes onder druk te staan. Hierdoor zal de hoes sneller scheuren en kapot gaan.