Platinum GOTS Matrashoes

 • Huisstofmijt en allergeenstof dichte matrashoes door speciale weeftechniek.
 • 100% Gecontroleerd biologisch verwerkte katoen (GOTS)
 • Unieke extra beveiligde ritssluiting Sanamedi-Safelock©.
 • Hypo-allergeen
 • Bewezen effectief door Hohenstein
Lees meer
Selecteer jouw gewenste maat
Direct leverbaar Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis*
Aanbevolen combinaties
Vanaf €215,90

2.497
Beoordeeld met een
9,4 door 2.497 klanten

2.497
Beoordeeld met een
9,4 door 2.497 klanten

Gegevens

Sanamedi Platinum GOTS matrashoes

Ben je op zoek naar een matrashoes die huisstofmijt en allergeenstof dicht is en bovendien GOTS gecertificeerd? Dan is de Sanamedi Platinum GOTS matrashoes de perfecte oplossing voor jou. Deze matrashoes is namelijk de hoogste kwaliteit die er is op het gebied van allergievrij slapen.

De Sanamedi Platinum GOTS matrashoes is gemaakt van 100% biologisch katoen en is gemaakt met een speciale weeftechniek die ervoor zorgt dat huisstofmijt en allergeenstof geen kans krijgen om in het matras te dringen. Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt slapen zonder last te hebben van jouw allergieën.

De GOTS certificering van deze matrashoes geeft aan dat deze voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het gebruik van biologisch katoen en de afwezigheid van schadelijke chemicaliën zorgen ervoor dat de Sanamedi Platinum GOTS matrashoes niet alleen goed is voor jouw gezondheid, maar ook voor het milieu.

De Sanamedi Platinum GOTS matrashoes is uniek in Europa. Het is de enige biologisch katoenen huisstofmijtdichte hoes die bestaat. Daarbij is de hoes voorzien van een unieke rits die ervoor zorgt dat huisstofmijten en bedwantsen (bedbugs) niet in of uit het matras kunnen komen.

Getest op huisstofmijt en allergeen dichtheid en OEKO-test gecertificeerd.

Bescherming

De hoes beschermt tegen:

 • Huisstofmijt
 • Bedwantsen
 • Schimmelsporen
 • Pollen
 • Allergenen

Tip!
Voor optimale bescherming tegen huisstofmijt en allergenen is het advies om 1 keer per 3 maanden Allergeen PLUS Spray op de allergeendichte matrashoes te gebruiken.

Lees meer

Merk: Sanamedi

Kleur: Roomwit / naturel

Materiaal: 100% Biologisch katoen

GOTS Label: 854979

Hohenstein Label: MA-765646

Wasvoorschrift: Wassen tot 60°C, geschikt voor de droger

Garantie: 12 jaar op allergeendichtheid

Belangrijk om te meten:  Breedte x Lengte x Hoogte.

Neem in de hoogte 2-3 cm extra.

Het is erg belangrijk dat je de maten nauwkeurig meet. De matrashoes gaat volledig om jouw matras heen en sluit deze af tegen huisstofmijten, allergeen stof en bedwantsen.

Let er extra op dat je in de hoogte niet te krap meet. Matrassen lopen vaak bollend op naar het midden van de matras, dit kan makkelijk 2 tot 3 cm in hoogte verschil maken. Als je bijvoorbeeld 22 cm hoogte meet, bestel dan een matrashoes van 25 cm dikte.

Platinum GOTS Matrashoes
Veelgestelde vragen
 • FAQ matrashoezen zorg

 • Sanamedi Gold en Sanamedi Platinum (GOTS) zijn beiden hoogwaardige producten die ontworpen zijn om te zorgen voor een optimale bescherming van jouw beddengoed en tegelijkertijd bij te dragen aan een gezonde en comfortabele slaapomgeving. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Beide kwaliteiten beschermen even goed tegen huisstofmijt en allergenen.

  Sanamedi Gold is gemaakt van kunstvezel en voelt aan als een moltonachtige stof. Het biedt een uitstekende bescherming tegen huisstofmijt en allergenen en is gemakkelijk schoon te maken. Het is ook zeer duurzaam en gaat lang mee.

  Sanamedi Platinum daarentegen is gemaakt van biologisch katoen. Dit is het meest natuurlijke materiaal om op te slapen.
  Bovendien is biologisch katoen een duurzamer en milieuvriendelijker materiaal dan kunstvezel. Sanamedi Platinum beschikt ook nog over een extra beveiligde rits.

  Als je op zoek bent naar hoogwaardige bescherming tegen huisstofmijt en comfort , dan zijn beide producten goede opties. Als je echter op zoek bent naar een meer natuurlijke en duurzame optie, dan is Sanamedi Platinum en met name GOTS uitvoering de beste keuze. 

 • Goed om te horen dat je wat aan je allergie wil doen! Het aanpakken van je huisstofmijtallergie geeft het meeste rendement in je slaapkamer.
  Het aanpakken van de huisstofmijt kan in principe op twee mogelijke manieren.

  De eerste manier is om al je huidige beddengoed te saneren met onze huisstofmijt- en allergeendichte hoezen. Dit is je matras, kussen en dekbed.
  Deze hoezen sluiten volledig af waardoor de huisstofmijt geen kans meer krijgt om jou te vervelen.

  De tweede manier is om al je huidige beddengoed te vervangen voor beddengoed dat van zichzelf al een huisstofmijt- en allergeendichte hoes heeft.
  Dit heeft onze voorkeur omdat dit ten gunste komt van het comfort omdat je geen extra laag textiel aanbrengt. Het ligt simpelweg comfortabeler en is minder isolerend. Kijk hiervoor bij onze hoofdkussens, dekbedden en matrassen.

  Meer weten? Bekijk onze sanering checklist

 • Ja zeker! Er bestaat een groot misverstand dat een antiallergisch matras beschermt tegen huisstofmijtallergie. Een antiallergisch matras wil alleen maar zeggen dat de tijk wasbaar is op 60 graden. In de praktijk betekent dit dat je de tijk dan wekelijks zult moeten wassen om alle huisstofmijt te doden en allergenen te verwijderen. De praktijk leert dat veel mensen dit niet doen omdat dit omslachtig werk is met als gevolg dat de allergieklachten aanblijven en toenemen.

  Onze matrashoezen zijn niet alleen antiallergisch, maar ook volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht én blijven dat de gehele levensduur. 

 • De allergeendichte matrashoezen sluiten de matras geheel rondom af. Hierdoor kan er niets meer in of uit aan huisstofmijt en allergenen. Omdat u het normale beddengoed wat er overheen gebruikt wordt elke week wast is het niet nodig de allergeendichte hoezen vaak te wassen. Ons advies is om de matrashoezen 1 keer per jaar te wassen op 40 graden. Een hogere temperatuur is niet nodig omdat het enkel om het opfrissen gaat. Het materiaal is immers al vrij van allergenen en huisstofmijt. Vaker wassen is juist nadelig! Door het verwijderen van de matrashoes komen allergenen weer uit de matras in de kamer.

 • De matrashoezen van Sanamedi blijven hun gehele levensduur volledig huisstofmijt- en allergeenstof dicht.

 • Het kan zomaar voorkomen dat je een afwijkende maat hebt.
  Dat is geen enkel probleem, op verzoek kunnen wij tegen meeprijs de Gold colletie op maat laten maken. Neem daarvoor contact met ons op.

 • Door twee matrassen in een matrashoes te stoppen komt er extra spanning op de matrashoes te staan. Hierdoor neemt ook het ligcomfort af.
  Met name door beweging gaan de matrassen wrijven en komt de hoes onder druk te staan. Hierdoor zal de hoes sneller scheuren en kapot gaan.