Dekbed Bamboe anti-allergie

Bamboe Dekbed

Ontdek het bamboe dekbed gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Bamboe materiaal is van nature bacterie- en schimmelwerend. Daarnaast heeft bamboe een uitstekende vochtregulerende werking. De tijk van het dekbed is gemaakt van gecontroleerd biologisch katoen en is volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht. Ervaar het comfort van ons zachte bamboe dekbed voor een goede nachtrust.

Lees meer

Deskundig advies nodig?

We helpen je graag
  073 - 61 270 31 Tijdens kantooruren
Filteren producten

3 producten

3 producten

2.497
Beoordeeld met een
9,4 door 2.497 klanten

Veelgestelde vragen
 • FAQ dekbed bamboe

 • Bamboe is een natuurlijk en milieuvriendelijk product. Het heeft van zichzelf een antibacteriele werking. Bamboe is het meest ademend van alle vullingen en is daarom ook heel goed in het reguleren van vocht. Bamboe is daarom ideaal voor mensen die het snel warm hebben.

 • We hebben drie uitvoeringen van alle dekbedden in ons assortiment. Een Light versie geschikt voor in de zomer. Een Medium versie geschikt voor het voor- en najaar. Deze dekbedden zijn wat dikker dan die Light versie. Het 4-seizoenen dekbed is een combinatie van beide. Deze bestaat uit een Light en Medium deel die je zowel los en samen kunt gebruiken.

 • Nee, dit is niet nodig. Wij zijn in Nederland en België de enige leverancier waarbij alle dekbedden volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht zijn. Hier hoeven dus geen hoezen meer om heen. Dit zorgt voor minder lagen en komt ten voordele van het vochttransport en algehele comfort.

 • Wij adviseren om niet te slapen onder dons of wollen materialen. De ervaring leert dat mensen met een huisstofmijtallergie ook vaak gevoelig zijn voor eiwitten. Dons en wol bevatten eiwitten die vergelijkbaar zijn met de eiwitten van katten en honden waar veel mensen allergisch voor zijn. Een allergeendichte hoes heeft dan geen zin omdat deze eiwitten nog kleiner zijn dan huisstofmijt en allergenen met als gevolg dat deze door de allergeendichte hoes heen kunnen. Onze dekbedden zijn uitsluitend gemaakt met vullingen die geen gevoeligheden opleveren zoals cocoonvezels en bamboe.

 • In het algemeen hoeven onze dekbedden niet gewassen te worden vanwege het feit dat er simpelweg geen huisstofmijt of allergenen in terecht komen. Om hygienische redenen kunt u zelf beslissen of u het 1 keer per jaar wast of naar een waserette brengt. Hoe groter het dekbed (bijvoorbeeld cocoon) is het belangrijk dat het in ruim water wordt gewassen.

  Het belangrijkste onderhoud van een dekbed is dat het in de ochtend na het slapen wordt opengeslagen om te luchten en te drogen. Voor Cocoon dekbedden is het advies om het tussendoor even met de hand op te kloppen.

 • Er bestaat een groot misverstand dat een antiallergisch dekbed beschermt tegen huisstofmijtallergie. Een antiallergisch wil alleen zeggen dat het dekbed wasbaar is op 60 graden. In de praktijk betekent dit dat je het dekbed dan wekelijks zult moeten wassen om alle huisstofmijt te doden en allergenen te verwijderen. De praktijk leert dat veel mensen dit niet doen omdat dit omslachtig werk is met als gevolg dat de allergieklachten aanblijven en toenemen.

  Onze dekbedden zijn niet alleen antiallergisch, maar ook volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht en blijven dat de gehele levensduur van het dekbed. Onze dekbedden hoeven niet gewassen te worden vanwege allergieën, maar puur vanuit een hygiënisch oogpunt. Bovendien bevordert dit het comfort omdat u geen extra hoezen nodig heeft wat extra lagen voorkomt.

Waarom bamboe?

Bamboe is een natuurlijk en milieuvriendelijk product. Bij de productie van bamboe dekbedden worden geen chemicaliën bij gebruikt. Hierdoor is bamboe hypoallergeen. Het voelt lekker neutraal voor de huid. Daarnaast heeft bamboe de eigenschap erg zacht en vochtregulerend te zijn.

Bamboe beddengoed voor de gevoelige huid

Zoals je van ons gewend bent, zijn ook deze dekbedden volledig huisstofmijt- en allergeen stof dicht door de speciale weeftechniek. Hierdoor komt jouw huid tot rust.

Warmteklassen van dekbedden

Bij Allergiezorg kunt je kiezen uit drie verschillende soorten bamboe dekbedden:

De verschillen zitten met name in de warmte klasse. Er zijn vijf (officieel 4) warmteklassen. Zo bestaat het 4-seizoenen dekbed uit twee delen die als één geheel warmteklasse +1 heeft. Dat betekent een warm dekbed voor in de winter wanneer het kouder is. Klasse 4 is van toepassing voor het zomer bamboe dekbed.

Een bamboe dekbed koop je online

Bij Allergiezorg koop je jouw bamboe dekbed gemakkelijk online. Kies de juiste afmetingen voor het dekbed. Wij hebben afmetingen variërend van 140 cm x 200 cm tot 260 cm x 220 cm. 

Alle voordelen op een rij

 • Dekbed Bamboe is gevuld met 100% Bamboe vezels. 
 • Tijk dekbed is gemaakt van 100% gecontroleerd biologisch verwerkte katoen.
 • Volledig huisstofmijt- en allergeen stof dicht door speciale weeftechniek.
 • OEKO-TEX standaard 100 gecertificeerd.
 • Hohenstein getest en gecertificeerd op allergeen stof dichtheid.
 • Heerlijk luxe en "wol-achtig" voelend dekbed. 
 • Wasbaar 40 graden.