Matrashoes anti-allergie

Slaap beter met allergeendichte matrashoezen

Bestel een allergeen dichte matrashoes en merk het verschil! Al onze anti allergie matrashoezen zijn allergeendicht en beschermen tegen huisstofmijt. Door een zeer speciale fijne weving komt de huisstofmijt er niet doorheen. De hoezen voor het matras zijn zacht en niet gecoat. Daarnaast hebben al onze allergeendichte matrashoezen de hoogste warmte- en vochttransport in heel Europa.
Lees meer

Deskundig advies nodig?

We helpen je graag
  073 - 61 270 31 Tijdens kantooruren
Filteren producten

3 producten

3 producten

2.497
Beoordeeld met een
9,4 door 2.497 klanten

Veelgestelde vragen
 • FAQ matrashoezen zorg

 • Sanamedi Gold en Sanamedi Platinum (GOTS) zijn beiden hoogwaardige producten die ontworpen zijn om te zorgen voor een optimale bescherming van jouw beddengoed en tegelijkertijd bij te dragen aan een gezonde en comfortabele slaapomgeving. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Beide kwaliteiten beschermen even goed tegen huisstofmijt en allergenen.

  Sanamedi Gold is gemaakt van kunstvezel en voelt aan als een moltonachtige stof. Het biedt een uitstekende bescherming tegen huisstofmijt en allergenen en is gemakkelijk schoon te maken. Het is ook zeer duurzaam en gaat lang mee.

  Sanamedi Platinum daarentegen is gemaakt van biologisch katoen. Dit is het meest natuurlijke materiaal om op te slapen.
  Bovendien is biologisch katoen een duurzamer en milieuvriendelijker materiaal dan kunstvezel. Sanamedi Platinum beschikt ook nog over een extra beveiligde rits.

  Als je op zoek bent naar hoogwaardige bescherming tegen huisstofmijt en comfort , dan zijn beide producten goede opties. Als je echter op zoek bent naar een meer natuurlijke en duurzame optie, dan is Sanamedi Platinum en met name GOTS uitvoering de beste keuze. 

 • Goed om te horen dat je wat aan je allergie wil doen! Het aanpakken van je huisstofmijtallergie geeft het meeste rendement in je slaapkamer.
  Het aanpakken van de huisstofmijt kan in principe op twee mogelijke manieren.

  De eerste manier is om al je huidige beddengoed te saneren met onze huisstofmijt- en allergeendichte hoezen. Dit is je matras, kussen en dekbed.
  Deze hoezen sluiten volledig af waardoor de huisstofmijt geen kans meer krijgt om jou te vervelen.

  De tweede manier is om al je huidige beddengoed te vervangen voor beddengoed dat van zichzelf al een huisstofmijt- en allergeendichte hoes heeft.
  Dit heeft onze voorkeur omdat dit ten gunste komt van het comfort omdat je geen extra laag textiel aanbrengt. Het ligt simpelweg comfortabeler en is minder isolerend. Kijk hiervoor bij onze hoofdkussens, dekbedden en matrassen.

  Meer weten? Bekijk onze sanering checklist

 • Ja zeker! Er bestaat een groot misverstand dat een antiallergisch matras beschermt tegen huisstofmijtallergie. Een antiallergisch matras wil alleen maar zeggen dat de tijk wasbaar is op 60 graden. In de praktijk betekent dit dat je de tijk dan wekelijks zult moeten wassen om alle huisstofmijt te doden en allergenen te verwijderen. De praktijk leert dat veel mensen dit niet doen omdat dit omslachtig werk is met als gevolg dat de allergieklachten aanblijven en toenemen.

  Onze matrashoezen zijn niet alleen antiallergisch, maar ook volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht én blijven dat de gehele levensduur. 

 • De allergeendichte matrashoezen sluiten de matras geheel rondom af. Hierdoor kan er niets meer in of uit aan huisstofmijt en allergenen. Omdat u het normale beddengoed wat er overheen gebruikt wordt elke week wast is het niet nodig de allergeendichte hoezen vaak te wassen. Ons advies is om de matrashoezen 1 keer per jaar te wassen op 40 graden. Een hogere temperatuur is niet nodig omdat het enkel om het opfrissen gaat. Het materiaal is immers al vrij van allergenen en huisstofmijt. Vaker wassen is juist nadelig! Door het verwijderen van de matrashoes komen allergenen weer uit de matras in de kamer.

 • De matrashoezen van Sanamedi blijven hun gehele levensduur volledig huisstofmijt- en allergeenstof dicht.

 • Het kan zomaar voorkomen dat je een afwijkende maat hebt.
  Dat is geen enkel probleem, op verzoek kunnen wij tegen meeprijs de Gold colletie op maat laten maken. Neem daarvoor contact met ons op.

 • Door twee matrassen in een matrashoes te stoppen komt er extra spanning op de matrashoes te staan. Hierdoor neemt ook het ligcomfort af.
  Met name door beweging gaan de matrassen wrijven en komt de hoes onder druk te staan. Hierdoor zal de hoes sneller scheuren en kapot gaan.

Slaap beter met allergeendichte matrashoezen

 
Bestel een allergeendichte matrashoes en merk het verschil! Al onze anti allergie matrashoezen zijn allergeendicht en gemaakt tegen huisstofmijt. Door de high-tech textielvezel en fijne weving komt de huisstofmijt er niet doorheen. De hoezen voor het matras zijn zacht en zijn niet gecoat. Daarnaast hebben al onze allergeendichte matrashoezen de hoogste warmte- en vochttransport in heel Europa.

Een allergeendichte matrashoes in alle soorten en maten

Allergiezorg biedt allergeendichte matrashoezen voor matrassen in diverse afmetingen. We leveren 3 kwaliteiten huisstofmijt en allergeenstof dichte matras hoezen die geheel om het matras afsluiten met een rits.
 
U heeft de keuze voor de Gold collectie welke is gemaakt van kunstvezel materiaal, het voelt als molton/katoen materiaal.
 
De Platinum serie is er in 2 uitvoeringen, gemaakt van 100% biologisch katoen, materiaal voelt aan als een zacht katoenen hoeslaken. Ook leverbaar in de gecertificeerde GOTS (Global Organic Textile Standard). Dit is een internationaal keurmerk die eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verdere verwerking ervan.
 
Er wordt niet alleen gekeken naar milieuaspecten, maar ook naar de werkomstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan minimumloon, verbod op kinderarbeid en het hebben van een veilige en hygiënische werkomgeving.
 
Door regelmatige controles en een beoordeling van de hele keten op zowel sociale als ecologische aspecten, geeft het keurmerk een hoop vertrouwen. Als je biologische stoffen koopt met het GOTS-keurmerk maak je de beste keuze voor zowel mens als natuur.
 
Kies de juiste afmeting, bestaande uit de breedte, lengte en hoogte. Meet altijd goed jouw matras op, zodat je zeker weet dat de hoes past.

Hoe werkt een matrashoes?

Een allergeendichte matrashoes vormt een fysieke barriere tussen jou en de huisstofmijt. Onze hoezen zijn super dichtgeweven, waardoor de huisstofmijt en zijn uitwerpselen (allergenen) er niet meer doorheen kunnen. Onze hoezen houden 99% van alle allergenen tegen waardoor jouw klachten aanzienlijk zullen afnemen!

Voordelen van een allergeen dichte matrashoes

 
 • Hoogste kwaliteit huisstofmijt en allergeen dichte matrashoes.
 • De high-tech textielvezel voelt zacht aan en is niet geplastificeerd of gecoat.
 • De anti allergie hoezen hebben een extra behandeling ondergaan, dit geeft een duurzamere hoes welke slijtvaster is.
 • Hoogste vochttransport van alle hoezen in Europa, transpiratie vocht wordt snel afgevoerd.
 • Hoogste warmtetransport van alle hoezen in Europa, hoezen ademenen uitstekend.
 • Geen gebruik van chemische middelen, materiaal is hypo-allergeen.
 • Dankzij een extra lap allergeen dichte stof achter de rits wordt het matras geheel afgesloten.
 • Bescherming tegen huisstofmijt, allergeen stof en bedwantsen (bedbugs).
 • Goedgekeurd door o.a. HOHENSTEIN, TÜV, OEKO-test.
 • GOTS gecertificeerd nr. CU 854979 voor Platinum GOTS hoezen.
 • 12 jaar fabrieksgarantie op allergeen stof dichtheid materiaal.