Platinum Dekbed Cocoon 4-Seizoenen

 • Volledig huisstofmijt- en allergeen stof dicht door speciale weeftechniek.
 • Dekbed is gevuld met 100% Cocoon donsachtige vezels.
 • Heerlijk luxe en dons-zacht voelend dekbed. 
 • 4-Seizoenen dekbed (Light en Medium).
 • Tijk is van 100% biologisch gecontroleerde verwerkte katoen.
Lees meer
Direct leverbaar Op werkdagen voor 15:00 besteld, morgen in huis*
Aanbevolen combinaties
Vanaf €399,00

2.460
Beoordeeld met een
9,4 door 2.460 klanten

2.460
Beoordeeld met een
9,4 door 2.460 klanten

Gegevens

Sanamedi Platinum Dekbed Cocoon

Op zoek naar een dons-zacht dekbed zonder last te hebben van allergieën? Het Sanamedi Cocoon dekbed biedt de oplossing! Gemaakt van super zachte synthetische cocoon vezels, voelt dit dekbed bijna net zo zacht aan als een echt donzen dekbed. Ideaal voor mensen met allergieën die toch willen genieten van de luxe van een donzen dekbed. Het is een warm dekbed is ideaal voor mensen die het snel koud hebben.

De tijk is gemaakt van 100% biologisch gecontroleerde katoen. Dankzij de speciale weeftechniek is het dekbed volledig huisstofmijt- en allergeen stof dicht. Dat betekent dat je geen extra allergeendichte hoes nodig hebt. Geniet van het comfort van een donzen dekbed zonder de zorgen over allergieën met het Sanamedi Platinum Cocoon dekbed!

Eigenschappen:

 • Warmteklasse Medium = 3
 • Warmteklasse Light = 4
 • Warmteklasse Samen = 1
 • Delen zijn met de meegeleverde verbindingsknopjes aan elkaar te maken tot één winterdekbed.
 • Tijk van het dekbed is gemaakt van 100% gecontroleerd biologisch verwerkte katoen.
 • Volledig huisstofmijt- en allergeen stof dicht door speciale weeftechniek.
 • Doordat het dekbed zelf al allergeen stof dicht is hoeft u niet nog een allergeen stof dichte hoes er omheen te doen.
 • Wasbaar op 40-60 graden.

Keurmerken:

OEKO-TEX - Geen gebruik van chemische middelen tijdens het productie proces.

 

   

HOHENSTEIN Getest op huisstofmijt en allergeen stof dichtheid.

Lees meer

Garantie

2 jaar fabrieksgarantie

Veelgestelde vragen
 • FAQ dekbed cocoon

 • We hebben drie uitvoeringen van alle dekbedden in ons assortiment. Een Light versie geschikt voor in de zomer. Een Medium versie geschikt voor het voor- en najaar. Deze dekbedden zijn wat dikker dan die Light versie. Het 4-seizoenen dekbed is een combinatie van beide. Deze bestaat uit een Light en Medium deel die je zowel los en samen kunt gebruiken.

 • Nee, dit is niet nodig. Wij zijn in Nederland en België de enige leverancier waarbij alle dekbedden volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht zijn. Hier hoeven dus geen hoezen meer om heen. Dit zorgt voor minder lagen en komt ten voordele van het vochttransport en algehele comfort.

 • Wij adviseren om niet te slapen onder dons of wollen materialen. De ervaring leert dat mensen met een huisstofmijtallergie ook vaak gevoelig zijn voor eiwitten. Dons en wol bevatten eiwitten die vergelijkbaar zijn met de eiwitten van katten en honden waar veel mensen allergisch voor zijn. Een allergeendichte hoes heeft dan geen zin omdat deze eiwitten nog kleiner zijn dan huisstofmijt en allergenen met als gevolg dat deze door de allergeendichte hoes heen kunnen. Onze dekbedden zijn uitsluitend gemaakt met vullingen die geen gevoeligheden opleveren zoals cocoonvezels en bamboe.

 • Cocoon is in principe imitatiedons. Je hebt daardoor alle voordelen van een dons dekbed maar zonder alle nadelen van dons zoals de eiwitten die allergische reacties kunnen uitlokken. Je kunt nauwelijks het verschil voelen tussen onze cocoon vezels en echt dons.
  Cocoon is daarnaast het meest warme dekbed wat wij hebben en is ideaal voor mensen die het snel koud hebben. Het is het meest luxe dekbed.

 • Goed om te horen dat je wat aan je allergie wil doen! Het aanpakken van je huisstofmijtallergie geeft het meeste rendement in je slaapkamer.
  Het aanpakken van de huisstofmijt kan in principe op twee mogelijke manieren.

  De eerste manier is om al je huidige beddengoed te saneren met onze huisstofmijt- en allergeendichte hoezen. Dit is je matras, kussen en dekbed.
  Deze hoezen sluiten volledig af waardoor de huisstofmijt geen kans meer krijgt om jou te vervelen.

  De tweede manier is om al je huidige beddengoed te vervangen voor beddengoed dat van zichzelf al een huisstofmijt- en allergeendichte hoes heeft.
  Dit heeft onze voorkeur omdat dit ten gunste komt van het comfort omdat je geen extra laag textiel aanbrengt. Het ligt simpelweg comfortabeler en is minder isolerend. Kijk hiervoor bij onze hoofdkussens, dekbedden en matrassen.

  Meer weten? Bekijk onze sanering checklist

 • In het algemeen hoeven onze dekbedden niet gewassen te worden vanwege het feit dat er simpelweg geen huisstofmijt of allergenen in terecht komen. Om hygienische redenen kunt u zelf beslissen of u het 1 keer per jaar wast of naar een waserette brengt. Hoe groter het dekbed (bijvoorbeeld cocoon) is het belangrijk dat het in ruim water wordt gewassen.

  Het belangrijkste onderhoud van een dekbed is dat het in de ochtend na het slapen wordt opengeslagen om te luchten en te drogen. Voor Cocoon dekbedden is het advies om het tussendoor even met de hand op te kloppen.

 • Er bestaat een groot misverstand dat een antiallergisch dekbed beschermt tegen huisstofmijtallergie. Een antiallergisch wil alleen zeggen dat het dekbed wasbaar is op 60 graden. In de praktijk betekent dit dat je het dekbed dan wekelijks zult moeten wassen om alle huisstofmijt te doden en allergenen te verwijderen. De praktijk leert dat veel mensen dit niet doen omdat dit omslachtig werk is met als gevolg dat de allergieklachten aanblijven en toenemen.

  Onze dekbedden zijn niet alleen antiallergisch, maar ook volledig huisstofmijt en allergeenstof dicht en blijven dat de gehele levensduur van het dekbed. Onze dekbedden hoeven niet gewassen te worden vanwege allergieën, maar puur vanuit een hygiënisch oogpunt. Bovendien bevordert dit het comfort omdat u geen extra hoezen nodig heeft wat extra lagen voorkomt.