Hoe werkt huisstofmijtallergie?

Er bestaan verschillende misvattingen over een huismijt allergie. We nemen ze onder de loep en houden ze tegen het licht van de wetenschap. Want pas als u inzicht heeft in hoe een huismijt allergie werkt, kunt u stappen ondernemen richting bestrijding.

Misvatting 1: Stof is de oorzaak van allergie

De verwarring bij deze eerste misvatting is begrijpelijk. Want de oorzaak van een huisstofmijt allergie lijkt op het kip-en-het ei-verhaal. In principe bent u allergisch van de uitwerpselen van de huisstofmijt. En die mijt overleefd in de huidschilfers van mens en dier, wat stof is. Dus de oorzaak zijn de uitwerpselen van de huisstofmijt en die leven in stof, met name in textiel. We voeren een uitgebreid assortiment artikelen welke u helpen om de hoeveelheid allergenen van de huisstofmijt te verminderen.

Misvatting 2: Huisstofmijt zit niet in mijn huis

Huisstofmijt komt overal voor, ook in uw huis. Zelfs in uw favoriete restaurant, sportclub of werkomgeving komen de microscopisch kleine dieren voor. Ze voeden zich aan huidschilfers te vinden in stof en ze hebben een voorkeur voor donkere plekken. Daarom nestelen huisstofmijten zich graag in textiel. U kunt aan de hand van een huisstofmijt test nagaan waar ze zich in uw huis bevinden.

Misvatting 3: Huisstofmijt is te doden

Dit is de grootste misvatting over huisstofmijt allergie. Huisstofmijten zijn niet te doden. U kunt echter wel uw huis saneren. Lees alles over uw huis saneren in de folder. Lees wat u zelf kunt doen. Allergiezorg.nl heeft bedproducten uitgekozen welke huisstofmijt- en allergeendicht zijn.