Praktische tips om huisstofmijt allergie te verminderen

Wat kunt u doen om allergiesche reacties op huisstofmijt te verminderen? Wij geven u een aantal tips waarmee u praktisch aan de slag kan!

Kies allergeendicht bedtextiel

Denk eens aan het bedtextiel dat u gebruikt. Dat zal bestaan uit dekbedden, dekbedhoezen, kussens met kussenhoezen, eventueel aangevuld met moltons of hoeslakens. Al het bedtextiel kan een leefbare omgeving vor de huisstofmijt zijn. Met de allergeendichte versies van bedtextiel, kiest u bewust voor bescherming. De fijne weving en het materiaal zorgen voor een optimale slaapomgeving voor u en een slechte leefomgeving voor de huisstofmijt.

Neemboom spray als extra bescherming

De uitwerpselen van de huisstofmijt noemen we allergenen of allergeenstof. Deze hebben een grootte van 0,1 tot 12 micron. Dit betekent dat het weghalen hiervan om maatwerk vraagt. Sanamedi Protect allergeen spray verwijdert allergenen op een 100% natuurlijke manier door het inzetten van probiotica, de goede bacteriën.

Gebruikt uw wel de juiste stofzuiger?

Door regelmatig te stofzuigen, verwijdert u zowel grof- als fijnstof. Het is dan wel zaak, dat de fijnstof in de stofzuiger blijft en niet retour de lucht in wordt geblazen. Dat is bij veel stofzuigers wel het geval. Kies daarom voor stofzuigers met een HEPA 13 of HEPA 14 filter.

Hypoallergeen wasmiddel

De kleren en het beddengoed dat u wast kunnen voor extra allergieën zorgen wanneer u daar gevoelig voor bent. Sanamedi Protect wasmiddel is een super geconcentreerd probiotisch wasmiddel voor de witte en bonte was. Het verwijdert allergenen en is al actief tussen 30-60 graden. De probiotica zorgt voor een extra reinigende werking. Zelfs na het wassen blijft deze werkzaamheid actief en worden allergenen verwijderd tot 4 à 5 dagen na de wasbeurt.

Voldoende daglicht

Huisstofmijten houden niet van veel licht. Zorg er daarom voor dat er veel daglicht binnen kan komen in alle vertrekken, maar met name in de slaapkamers. Ventilatie is ook gewenst.

Vakantieplannen? Dit moet je weten.

Wilt u nog op vakantie gaan? Dan is het aan te raden om eigen bedtextiel mee te nemen. Is dit niet mogelijk? Dan raden wij aan om een allergeen spray mee te nemen. Ook kunnen handige reissets zorgen voor een hoger slaapgenot op vakantie.

Lees meer tips in onze folder.